Uitnodiging

Geschreven door Dirk Vanseggelen

 We mochten vaststellen dat vele leerlingen en ook hun ouders zijn ingegaan op onze uitnodiging. Er was een behoorlijk grote opkomst van leerlingen en leerkrachten. Knap!

                                                                                  

Ieder jaar worden in onze gemeente op 11 november de gesneuvelden  uit de twee wereldoorlogen herdacht.

Deze mensen gaven hun leven  voor de vrijheid en de vrede die wij nu al heel lang in ons land kennen.

Om 10.30 uur is er een kerkdienst in de Sint-Martinuskerk. Daarna (+/-11u10) vertrekt er een stoet, begeleid door de K.F. Nut & Vermaak naar het Standbeeld van de Gesneuvelden. Er worden kransen gelegd, de Last Post wordt geblazen en er zijn toespraken van burgemeester Jaak Fransen,  kinderburgemeester Ans Bollen en een afgevaardigde van de Overpelste Oudstrijdersbond.

Dit jaar zal koor Concinité de plechtigheid mee opluisteren. Eerder deed het koor al iets dergelijks aan de Menenpoort in Ieper. Nu zorgen zij ook in Overpelt mee voor de juiste stemming aan het Standbeeld. Afsluitend wordt aan de aanwezigen een drink aangeboden in het gemeentehuis.

Wij nodigen onze leerlingen (en eventueel hun ouders) uit om zeker aanwezig te zijn tijdens de optocht en de toespraken aan het standbeeld.

De voorbije jaren waren er veel leerlingen en ouders aanwezig. Mogen wij ook dit jaar weer rekenen op jullie deelname? (Deelname is uiteraard vrijblijvend!)

Alvast bedankt!

Directie en leerkrachten