Mededeling

Er is begonnen met de afbraak van de dubbele woning (vroegere kapelanij) op de hoek van de Kerkdijk en de Vloeterstraat. Hierdoor zal er een twee-tal weken enige hinder zijn in de omgeving van onze vestigingsplaats Vloeterstraat (kleuters/eerste leerjaar). De vrijgekomen plaats zal achteraf bij het domein van de pastorijtuin gevoegd worden.

 

HELM OP, FLUO TOP!

Vanaf maandag 5 november start onze actie om goed zichtbaar naar school te komen. Wie 's morgens bij het naar school komen een fluo-vestje draagt, verdient een stickertje. Wie bijkomend een fietshelm draagt verdient extra stickertjes. De actie loopt tot vrijdag 1 maart 2019 (begin krokusvakantie). Met de verdiende stickers kan per klas een leuke activiteit gewonnen worden. LAAT JE DUS GOED ZIEN IN HET VERKEER! 

Met dank aan de werkgroep verkeer

kindje met verf aan handjes1

Knap gedaan van Jonah (5LB) en zus Kato

Geschreven door Dirk Vanseggelen

Vandaag in de krant (Het Belang van Limburg)

“Dankzij Kato en Jonah is oma gered”

OVERPELT Kato (13) en Jonah (10) Maes uit Overpelt hebben vorige week dinsdag in het holst van de nacht de noodcentrale gebeld nadat hun oma een hersenbloeding kreeg. Het is dankzij de juiste reactie van de kinderen - broer en zus - dat hun grootmoeder intussen aan de beterhand is. “Moeke kwam me wakker maken omdat ze zich heel slecht voelde. Even later lag ze neer en kon ze nog maar een beetje praten. We zagen dat ze pijn had”, vertelt Kato. “Gelukkig wist ik hoe ik op mijn gsm het SOS-scherm kon oproepen en heb ik zo de 112 gebeld.” Haar broertje Jonah (10) ging buiten de hulpdiensten opwachten. Hun oma werd meteen naar het ziekenhuis van Genk gebracht. De kinderen zijn de helden van de familie. “Als ze zo niet gereageerd hadden, was dit heel anders afgelopen”, vertelt papa Benny.

 Met dank aan HBVL voor de aangeleverde foto.