Mededeling

Aanstaande maandag 5 oktober hebben we een lokale verlofdag. Op maandag 12 oktober is het pedagogische studiedag en ook een schoolvrije dag voor de leerlingen. 

Update coronavirus

Geschreven door Joris Evens

Beste ouders,

 
Wij ontvingen nog een aantal vragen van ouders betreffende de opvang door de school vanaf aanstaande maandag.
Wij herhalen grotendeels hetgeen we gisteren reeds gemeld hebben:
 
Kinderen dienen in eerste instantie best thuis opgevangen te worden. Indien ouders geen geschikte opvang kunnen voorzien, kunnen zij een beroep doen op de opvang van de school. Het is niet aangewezen om de opvang te laten gebeuren door mensen uit risicogroepen. 
Uw keuze om wel of niet gebruik te maken van de opvang van de school MAG NIET afhangen van de mogelijke invulling die door de opvang gegeven wordt! Het gaat hier in eerste instantie om de gezondheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Hoe meer contacten er zijn tussen mensen (en kinderen) hoe groter de kans dat het virus zich kan verspreiden. Kinderen worden gelukkig minder vaak ziek door het virus,maar zij kunnen het wel overdragen. We moeten proberen onze opvang zo lang als mogelijk open te houden en VOORAL te laten dienen voor ouders te helpen die er echt nood aan hebben.
 
* Er mag door de school geen nieuwe leerstof worden aangeboden. De school zal maandag verder bekijken op welke wijze er extra taken kunnen bezorgd worden.  
 
* Ouders moeten 's morgens niet meer melden dat hun kind afwezig zal zijn. Gebruik maken van de opvang is telkens voor een volledig dagdeel. Voormiddag en/of namiddag. De opvanguren zijn dezelfde als de schooluren. De kosten voor de middagopvang worden voor deze periode niet aangerekend. Eventuele drankjes die via de school genomen worden, komen wel op de schoolrekening.   Wie opvang nodig heeft buiten de schooluren contacteert best de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang.
 
* Indien u verdere vragen heeft, kan u deze best richten aan de leden van de directie.
    -vragen over het pedagogisch aanbod tijdens de opvang: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
    -vragen/meldingen specifiek over uw kind: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    -vragen over de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tot zover deze update. 
Wij blijven rekenen op ieders begrip voor deze uitzonderlijke situatie.