Nieuws van de Linde

Fruit op school start woensdag voor de kleuters en leerlingen 1ste leerjaar

Woensdag 4 oktober start de actie "oog voor lekkers" voor onze kleuters en leerlingen 1ste leerjaar. Op woensdag krijgen zij een stuk fruit op school. Leerlingen moeten op woensdag geen tussendoortje meebrengen.

download.jpg

Dag van de sportclub 27/09/2023

Wat een sportieve leerlingen hebben wij! Voor de dag van de sportclub kwamen heel wat kinderen in hun sportoutfit naar school. 

 Foto.jpeg 

Peltse loopdag

Naar aanleiding van de Vlaamse loopweek voor scholen organiseerde de Gemeente Pelt in samenwerking met Moev, Sport Vlaanderen en de Peltse lagere scholen de Peltse loopdag voor het lager onderwijs.
Deze loopdag bestond uit 3 delen, namelijk een loopwedstrijd zonder verplichte deelname, een fun-run in klasgroep en een vrije beweegzone.
De leerlingen hebben zich lekker kunnen uitleven in het mooie sportaanbod dat er was. 
Foto.jpeg Klik hier voor meer foto's 

Fruitspiesjes maken in het tweede leerjaar

De leerlingen van het tweede leerjaar hebben vorige week in kader van het WO thema " Welkom!" zelf fruitspiesjes gemaakt in de klas. Een kleurig en gezond hapje dat de leerlingen lekker mochten opsnoepen nadien. 

Foto.jpeg Klik hier voor meer foto's

Koekjesverkoop van de ouderraad

Onze ouderraad organiseert ook dit schooljaar een koekjesverkoop. Met de opbrengst van deze verkoop worden activiteiten van de school ondersteund en worden materialen voor de school gekocht.
Via jullie gezinsoudste in onze school zal je een brief (zie bijlage) ontvangen om koekjes te bestellen. Je kan daarbij het strookje onderaan invullen en terug meegeven naar de school of je kan ook digitaal bestellen via deze link:  https://forms.gle/KLU9vuBgJZ6TJPZS7  (of de QR-code op de brief). Vooraf betalen kan ofwel cash samen met het invulstrookje ofwel via overschrijving.
De laatste inleverdatum voor ingevulde formulieren is maandag 2 oktober. 
Uiteraard kunnen de (groot)ouders/ vrienden/ familie en sympathisanten ook online bestellen via bovenstaande link.
 
Indien je nog een vraag hebt over deze actie, kan je best een berichtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verkeerseducatie: Onze leerlingen 4de,5de en 6de kregen les over de dode hoek.

Onze leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar mochten ervaren wat het betekent om als vrachtwagenchauffeur de weg op te gaan. Ze ervaarden op welke manier ze uit een dode hoek blijven, waar de veilige plaatsen zijn en nog veel meer.

 Foto.jpeg

Kleuters naar de kermis

Onze kleuters trokken afgelopen week allemaal naar de kermis op de Oude Markt voor een ritje op de paardenmolen. 

Foto.jpeg

Uitnodiging van de ouderraad

Het schooljaar is begonnen en we zijn ook in de klasjes langs geweest om de Ouderraad De Linde Overpelt Centrum voor te stellen. We heten jullie allemaal heel hartelijk welkom op de eerste vergadering 18 september in 't Pelterke met een lekker drankje.
Vergaderingen van de ouderraad:
- Maandag 18 september ‘23.
- Woensdag 18 oktober ‘23.
- Donderdag 16 november ‘23.
- Maandag 18 december ’23.
- Woensdag 17 januari ’24.
- Donderdag 22 februari ’24.
- Maandag 18 maart ’24.
- Woensdag 17 april ’24.
- Donderdag 16 mei ’24.
- Maandag 17 juni ’24.
Locatie: ’t Pelterke
Tijdstip: 20.00uur
Heb je een vergaderpunt maar kan je er niet zijn: geef het door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zeer welkom

Uitstap ISIS 5e leerjaar - "Vegers voor vlinders"

De klassen van het vijfde leerjaar trokken deze week naar 't Plat voor een ISIS-uitstap. Ze leerden er meer over de heide, biodiversiteit enz. Ze verzamelden pijpenstrootjes om daarna een echte handborstel te maken. 

Foto.jpeg 5LA

Foto.jpeg 5LB

Foto.jpeg 5LC

Foto.jpeg 5LD

 

Dode hoek voor de bovenbouw

Veilig verkeer vinden we als school erg belangrijk, onze briljante medaille die we van VSV onlangs mochten ontvangen is hier een mooi voorbeeld van. In kader van veilig verkeer organiseert Kiwanis Bocholt infosessies op scholen voor kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar waarbij ze met een vrachtwagen alles over de 'dode hoek' uitleggen aan de leerlingen en hen dit ook laten ervaren. Volgende week donderdag en vrijdag zullen ze hun vrachtwagen opstellen in de buurt van onze school zodat al onze klassen van vier, vijf en zes even langs kunnen komen om de nodige info te verkrijgen. 

Kleuterklassen

Ook in de Vloeterstraat gingen we langs om van onze kleuterklassen alvast een klasfoto te maken bij de start van het nieuwe schooljaar samen met de nieuwe juf(fen). Foto.jpeg Hier vind je alle foto's terug

Een jaar vol kleur!

Zowel in de kleuter als lagere school hebben we de kinderen verwelkomd in 'een jaar vol kleur'

Hier kan je enkele foto's terugvinden van het spel dat aan het einde van de eerste dag gespeeld werd in 't Lindepaadje. Regenboogkleuren werden alvast verzameld. 

Foto.jpeg